Jag med Edgar

 
Jag, en kattunge och Missi

Hej, jag heter Margareta Rosenqvist och driver en liten, hembaserad uppfödning av britter, Lisebackes. Att det blev just britter var rena rama slumpen. Vår svarta, underbara hittekatt, Bullen, blev överkörd och jag ringde runt i hela Sverige (nästan), för att få tag på antingen en britt, eller en choklad Burma hona.

Det blev alltså en blå britt hona, S*Talazzo´s Donna Pepita "Bettan" som jag köpte obesedd. Hennes lila bror, gick i avel i flera år. Det var ett lyckoköp, stor, vacker och en underbar mamma.

.

Jag och "Bettan"

I första kullen hon fick blev det en lila och fyra blå kattungar. Honan i lila fick heta Maya och henne behöll jag förstås

Dotter med Maya

Efter dessa två britter, ville jag även ha en hona i choklad, så när jag fick höra talas om, S*Bergholmens Igina, kastade jag mig på telefonen och tingade även henne obesedd. "Saga" är ett mycket lyckat köp, det också.

Liten "Saga"

Äntligen, födde så "Bettan" en alldeles egen chokladhona, Elise, och henne var jag bara tvungen att behålla.
Utöver dessa 4 britter har vi även en äldre, rödmaskad halvbirma, Missi. Nu tycker den övriga familjen att det räcker. Ja, hade jag fått bestämma, hade huset varit fullt av fyrbenta.

Vi bor i Karlskrona, i ett stort hus. Mina katter får inte gå ut här, eftersom 2 blivit överkörda.

Liten Elise

I Trolleboda däremot, katternas paradis, där vi bor på sommarhalvåret, kan de springa ute och få vara som utekatter. De går villigt och glatt in i burarna, både när vi åker till och ifrån landet.
Trolleboda ville jag ha som stamnamn, men det var tydligen upptaget så det fick bli Lisebackes efter yngsta dottern och min mans gård på Österlen.

Missi

 
Trolleboda, katternas paradis


EP S*Lisebackes Maya, BRI c, lila och GIC S*Bergholmens Igina "Saga", BRI b, choklad.


Bettan

Sidan senast uppdaterad 2011-05-13

Webmistress: Maud Dickson